ÇEREZ POLİTİKASI

 

  1. Veri Sorumlusu:

www.interhas.com.tr alan adlı internet sitesi (“Web Sitesi”), “Fidanlık Mah. Sağlık Sok. No:32 06420 Çankaya/ ANKARA” adresinde bulunan İnterhas A.Ş.  (Bundan sonra kısaca “ŞİRKET” olarak anılacaktır.) tarafından işletilmektedir. ŞİRKET, veri sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerin işleme amaçlarının ve vasıtalarının belirlenmesinden, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumludur.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak, Web Sitesi’ni kullanımınızla bağlantılı olarak elde edilen kişisel verilerinizin toplanması, saklanması, aktarılması da dahil olmak üzere ancak bunlarla sınırlı olmaksızın Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesi kapsamında işlenmesi[1] ve söz konusu işlemenin usul ve esaslarıyla ilgili olarak sizi bilgilendirmek istiyoruz.

  1. Kişisel Verilerin Hangi Amaçla İşleneceği:

Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3. maddesine göre, kişisel veri; “kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi” ifade eder. Bu veriler içerisinde, adınız, adresiniz, e-posta adresiniz veya telefon numaranız vb. bilgiler olabilir. Ayrıca, çerez kullanılmak suretiyle toplanan ve kimliğinizin belirlenmesine doğrudan olanak vermeyen bilgiler/veriler, (örneğin Web Sitesi’ni nasıl kullandığınız, sitenin hangi bölümlerini ziyaret ettiğiniz gibi bilgiler), eğer bunlar kullanıcıya tahsis edilmiş bir kimlik temelindeyse ve dolayısıyla bireyselleştirilerek toplanmış, saklanmış ve değerlendirilmişse, kişisel veri olarak nitelendirilebilir.

Web Sitesi’ni kullanan internet kullanıcılarının veya ziyaretçilerin yalnızca IP adreslerini, çerezler vasıtasıyla yalnızca istatistiksel bilgi edinmek amacıyla görüntülemekteyiz. Web Sitesi kullanıcılarının ve ziyaretçilerinin Web Sitesini nasıl kullandıklarını anlamamızı sağlayan isimsiz ve toplu istatistiki verileri bir araya getirmemize ve Web Sitesi’nin yapılarını ve içeriklerini geliştirmemize yardımcı olmaları amacıyla görüntülemekteyiz. Web Sitesi’nde kullanıcıların ve ziyaretçilerin verilerini saklamamaktayız.  Bu veriler sizin kimliğinizi tanımlamamızı sağlayabilecek bilgiler değildir.

  1. Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği:

Toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 8. ve 9. maddeleri uyarınca, ŞİRKET olarak yasal faaliyetlerimizi yerine getirmek amacıyla yalnızca hukuki yükümlülüğümüzü yerine getirebilmek amaçlarıyla kanunen yetkili kılınan mercilerin talebi üzerine bu mercilerle paylaşılabilecektir. Üçüncü kişilerle herhangi bir veri paylaşımı yapılmayacaktır.

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi:

Mevcut ve potansiyel internet kullanıcıları ve ziyaretçiler ile ilgili kişisel veriler, Web Sitesi’ne çerez konumlandırılması suretiyle ŞİRKET’ in faaliyetlerini yürütebilmesi amacıyla ve veri sahiplerinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla ŞİRKET’ in meşru menfaati hukuki sebebine dayalı olarak toplanmaktadır.

  1. Sitemizde Kullanılan Çerezler

Aşağıda sitemizde kullandığımız farklı türdeki çerezleri bulabilirsiniz. Sitemizde hem birinci parti çerezler (ziyaret ettiğiniz site tarafından yerleştirilen) hem de üçüncü parti çerezleri (ziyaret ettiğiniz site haricindeki sunucular tarafından yerleştirilen) kullanılmaktadır.

Zorunlu Çerezler

Belli çerezlerin kullanımı sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin; sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.

Çerez Açıklama
Kullanıcı Türü Kullanıcı siteye ilk girişinde bir kullanıcı türü seçimi yapması istenir. Bu seçim iki seçenekli olup, yapılan seçim kullanıcının çerezlerinde tutulmaktadır. Tutulan bu veri sayesinde kullanıcıya uygun içerik gösterilmektedir.

 

İşlevsellik ve Tercih Çerezleri

Bu çerezler sizlerin site üzerindeki tercihlerini ve seçimlerinizi hatırlayarak sitemizde sunulan hizmetlerin sizin için kişiselleşmesini sağlamaktadır. Örneğin; sitemiz üzerindeki dil seçiminizi veya bir metin okurken seçmiş olduğunuz font boyutunu hatırlamamızı sağlar.

Çerez Açıklama
Dil Kullanıcı hangi dilde içerik görmek istiyorsa bu dil seçimini yapmakta ve bu dil seçimi çerez olarak tutulmaktadır. Böylece siteye her girdiğinde bir önce yaptığı seçim saklı tutulmaktadır.
Çerez Açıklama
Google Analytics (1P_JAR, APISID, CONSENT, HSID, NID, S, SAPISID, SID, SIDCC, SSID, _ga, _gid, _gat, -utma, -utmb, -utmc, -utmz) Google Analytics çerezleri, ziyaretçilerin web sitemizi nasıl kullandığıyla ilgili anonim bilgileri toplamak için kullanılır. Toplanan verileri raporlar yaratmak ve web sitemizi geliştirmemize yardımcı olmak için kullanıyoruz. Toplanan bilgiler anonimdir ve web sitesine gelen ziyaretçilerin sayısını, hangi sayfaları ziyaret ettiklerini ve web sitelerine nereden geldiklerini içerir. Daha fazla bilgi için https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage adresini ziyaret edebilirsiniz.
Cloudflare (_cfduid) “__cfduid” çerezi, güvenilir web trafiğini tanımlamak için CloudFlare hizmeti tarafından belirlenir. Web uygulamasındaki herhangi bir kullanıcı kimliğine karşılık gelmez, çerez de kişisel olarak tanımlanabilir bilgileri depolamaz. Daha fazla bilgi için https://support.cloudflare.com/hc/en-us/articles/200170156-What-does-the-Cloudflare-cfduid-cookie-do- adresini ziyaret edebilirsiniz.

 

Performans ve Analiz Çerezleri

Bu çerezler sayesinde sitemizi kullanımınızı ve sitemizin performansını analiz ederek sizlere verdiğimiz hizmetleri daha iyi hale getirebiliyoruz. Örneğin; bu çerezler sayesinde ziyaretçilerimizin en çok hangi sayfaları görüntülediğini, sitemizin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığını ve olası problemleri tespit edebiliyoruz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Çerezlerin Kullanımını Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz. Daha fazla bilgi için aşağıdaki tablodaki linkleri ziyaret edebilirsiniz:

Adobe Analytics http://www.adobe.com/uk/privacy/opt-out.html
AOL https://help.aol.com/articles/restore-security-settings-and-enable-cookie-settings-on-browser
Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout
Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

 

  1. Veri Sahibinin Hakları

Kanun’un “İlgili Kişinin Hakları” başlıklı 11. maddesi uyarınca; veri sahibi olarak, yazılı veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun belirlediği diğer yöntemlerle ŞİRKET’ e başvurarak, kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, kişisel verileriniz işleniyorsa kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında üçüncü kişilere aktarılıyorsa, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, kişisel verilerinizin Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız halinde, zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Başvurunuzda yer alan talepleriniz, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ŞİRKET tarafından ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır. Ancak, işlemin ŞİRKET için ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınabilir.[2]

Kanun kapsamında yukarıda belirtilen haklarınıza ilişkin taleplerinizi, buna ilişkin olarak hazırlanmış olan Veri Sorumlusuna Başvuru Formunu (www.interhas.com.tr/kvkk)  tam ve eksiksiz doldurmak ve ıslak imza ile imzalamak suretiyle “Fidanlık Mah., Sağlık Sk. No:32, 06420 Çankaya/ANKARA” adresine bizzat elden teslim edebilir, noter vasıtasıyla ve Kanun’da belirtilen diğer yöntemler ile gönderebilirsiniz.

[1] Kanun’un “Tanımlar” başlıklı 3.1.(e) maddesine göre, “Kişisel Verilerin İşlenmesi”: Kişisel verilerin tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla elde edilmesi, kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, devralınması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlemi, ifade eder.

[2] 10.03.2018 tarih 30356 sayılı “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” uyarınca; veri sahibinin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde veri sorumlusu tarafından talep edilebilecek ücret kayıt ortamının maliyetini geçemez.